Stel uw vraag  

Blog

Gevulde wrap met tomatendip
Recepten
18-05-2017
Op zoek naar een lekker recept voor in de zomer? Ontdek dan onze gevulde wrap met tomatendip.  Altijd lekker zowel als lunch of avondmaal! Dit recept is geschikt voor fase 1b. Bereidingswijze: Tomatendip: Snijd de tomaat in hele kleine stukjes, verwijder de kern en de zaadjes. Meng vervolgens de tomaat, kruiden en olijfolie goed door elkaar. Groenten: Snij de groenten in klein stukjes, bak deze in een pan in 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn. Voeg de kruiden er aan toe en roer nog even goed door.   Wrap: bevochtig de wrap lichtjes om uitdroging te voorkomen, plaats de wrap vervolgens gedurende 30 tot 40 seconden in de microgolf. Besmeer de wrap met de tomatendip en vul hem met ijsbergsla en met de warme groenten. Rol de wrap dicht en serveer warm. Variatietips: Houd je van pikant, voeg dan een rode peper toe aan de groenten  Ingrediënten:  Tomatendip: 1 theelepel olijfolie 1 rijpe (vlees)tomaat Snuifje knoflookpoeder Verse basilicum, versnipperd Snuifje zeezout  Wrap: 50 gram ijsbergsla ½ groene paprika ½ rode paprika Enkele champignons 3 kerstomaatjes Snuifje cayennepeper Snuifje chilipoeder Zout en peper 
Lees verder
Scampi met tomatensaus & groenten
Recepten
18-05-2017
Een wokrecept dat snel en makkelijk te bereiden is voor vanavond?  Kies van voor onze lekker scampi met groenten in tomatensaus.  Bereidingswijze: Maak in een pan de scampi's warm voeg er een lepeltje plantaardige olie aan toe. Snij de groenten in fijne stukjes. Voeg de groentjes en de tomatenpuree bij in de pan. Spoel de noodles goed af onder stromend water en voeg ze toe aan het pan gerecht. Af kruiden met peper en zout. Ingrediënten:  175 gr scampi's 1 zakje konjac noodles tomatensaus champignons selder 1 koffielepel ui kruiden naar smaak 
Lees verder
Pittige Fusilli
Recepten
18-05-2017
Liever een pittig receptje vanavond? Dan is pittige fusilli altijd een goed idee!  Dit recept is geschikt voor fase 2. Bereidingswijze: Maak de tomatensoep met slechts 100ml water. Kook de fusilli 15 min. in gezouten water en giet de pasta af. Verhit een kleine wokpan met wat olijfolie. Snijd de rode ui in hele fijne snippers, courgette in kleine blokjes. Halveer de cherritomaatjes en snipper de rode peper fijn. Bak gedurende circa 6 min. de rode ui en de courgette op hoog vuur, regelmatig doorroeren. Voeg vervolgens de tomaatjes en de rode peper toe. Laat het geheel nog circa 5 min. onder voortdurend omscheppen zacht worden. Schep de fusilli erdoor en voeg peper en knooflookpoeder toe. Verdeel tot slot de tomatensaus erdoor, nog 1 minuut opwarmen en meteen serveren.  Ingrediënten: 1 zakje fusilli 1 zakje tomatensoep een scheutje olijfolie ½ courgette ¼ rode ui 6 cherry tomaatjes ½ rode peper enkele verse blaadjes peterselie een snuifje knoflookpoeder 
Lees verder
Ontdek onze tips voor gezonde snacks om de zomer door te komen
Voedingtips
20-06-2017
De lente is in het land, de zomer lonkt, dé tijd van: feestjes, barbecues en terrasjes. Geen cadeau voor uw dieet denkt u? Zeg niet langer nee tegen het aperitief. Met deze tips kijkt uw gezelschap straks jaloers jouw richting uit!    Ontdek hier onze tips voor gezonde snacks om de zomer door te komen:   Vul diverse kleurrijke potjes op met tal van koude groenten zoals komkommerschijfjes, kerstomaatjes, bloemkooltjes en radijsjes. Of prik de diverse groenten aan een satéstokjes zodat je leuke groentespiesjes bekomt. Zeer leuk om ook de kinderen gezonde snacks te laten eten. Gebruik onze dressings, mayonaise of ketchup als gezonde dip voor deze snacks. Toch liever een zoute snack voor tijdens de zomer? Bekijk dan zeker onze chips, nootjes en borrelhapjes. Zeer populair tijdens de zomer en bovendien gezond om samen met familie en vrienden te genieten van de warme zomeravonden. Besmeer 1 snede bruin proteïnerijk brood met smeerkaas en leg er een 2e snee brood op. Snij er vervolgens kleine vierkantjes uit. Serveer deze snacks op een zomers bordje met leuke prikkertjes. Bak een wrap van een brood zakje. Beleg deze wrap met groenten, ketchup en (indien fase 2) kruidig gebakken kippenblokjes. Snij vervolgens de wrap in schijfjes en werk af met leuke prikkertjes. Bak kleine vlees- en/of nuggetballetjes. Gebruik de dressings, ketchup of mayonaise als dipje. Eventueel kan ter decoratie nog een blaadje sla en enkele kerstomaatjes toegevoegd worden. Een heerlijke, verfrissende en gezonde maaltijd om de zomer door te komen.  Toch liever een verfrissend drankje of één van onze kant-en-klare fruitsmoothies om de dag door te komen. Ontdek dan onze zomerproducten die jou helpen om je gewicht te behouden tijdens deze warme zomermaanden en gezellige barbecues met familie en vrienden.    
Lees verder
Groentecurry met noodles
Recepten
09-08-2017
Niet veel tijd om te koken vandaag en toch graag een gezonde maaltijd? Kies dan voor onze overheerlijke groentecurry met noodles. Een lekkere maaltijd in slechts enkele minuten.  Bereidingswijze:  Snij de groenten in fijne blokjes of reepjes en bak gaar in de wok of pan. Spoel de Konjac noodles goed af onder stromend water en laat gedurende 2 minuten mee garen in de wokpan. Voeg het zakje currysoep toe aan 100 à 150 ml water om er zo al schuddend in de shaker een currysausje van te maken. Voeg de saus bij de groentenmix en kruid verder af met gemberpoeder en verse kruiden naar wens.  Ingrediënten: 1 zakje Konjac noodles 1 zakje currysoep Groenten naar keuze ½ bakje champignons Gemberpoeder Verse kruiden zoals: peterselie, koriander, citroengras 
Lees verder
Roerbakgroenten met Spirelli
Recepten
09-08-2017
Zin in een lekkere pasta met veel groenten? Kies dan vandaag voor roerbakgroenten met spirelli. Bereiding: Snijd de groenten in blokjes en bak deze aan in een wok met olijfolie. Voeg de kruiden toe naar wens. Alles gedurende 5 à 7 minuten laten gaarbakken. Kook ondertussen de spirelli in gezouten water. Giet het kookwater af en voeg de spirelli toe aan de wok. Laat alles nog een minuutje bakken en serveer onmiddellijk. ? Ingrediënten voor 2 personen: 2 zakjes spirelli (Dietimeal) 2 stengels bleekselderij 1 groene paprika 1 courgette 1 bakje champignons 1 aubergine 2 koffielepels olijfolie een snuifje zout 1 koffielepel knoflookpoeder Italiaanse kruiden 1 koffielepel uienpoeder   
Lees verder
Konjac noodles met vleesballetjes - Fase 1
13-09-2017
Onze Konjac noodles zijn een ideale aanvulling bij het dieet. Daarom doen we er deze maand nog volop promotie rond! Ook zin in kookinspiratie? Probeer dan zeker onze Konjac noodles met vleesballetjes eens. Ingrediënten: 1 zakje konjac noodles 1 zakje vleesballetjes ¼ bosje lente ui 0,5 cm gemberwortel 1 el sojasaus 1 el vetarme bouillon ½ el olijfolie 1 el (rijst)azijn zout peper Bereidingswijze: Spoel de lente-uitjes en snij ze in ringen. Schil de gember en hak heel fijn. Meng 1/3 van de uitjes en de gember door het mengsel van de vleesballetjes. Maak er enkele balletjes van en zet even in microgolf tot deze klaar zijn. Spoel de konjac noodles af onder stromend water en doe in een kommetje met water gedurende 2minuten in microgolfoven. Giet af en laat uitlekken. Knip de noedels met een schaar in stukjes. Roer een dressing van bouillon, sojasaus en rijstazijn. Verdeel de salade over de borden en leg er de balletjes bij. Serveer met een dun schijfje citroen. Smakelijk!
Lees verder
Nieuwe voedingsdriekhoek voorgesteld
20-09-2017
Gisteren lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven de nieuwe voedingsdriehoek. De nieuwe voedingsdriehoek focust op volgende uitgangspunten: Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding Vermijd ultrabewerkte voeding  zoveel mogelijk.  Verspil geen voeding  en matig je consumptie.  Meer lezen kan op https://www.gezondleven.be/themas/voeding/voedingsdriehoek.  Kan je die snacks toch niet missen? Kijk dan zeker eens naar onze gezonde alternatieven!
Lees verder
Vele jaren hartproblemen voor mensen met obesitas én mensen met overgewicht.
07-03-2018
Dat mensen met obesitas een groter risico op hart- en vaatziekten hebben, dat is voor velen geen nieuws meer. JAMA heeft eerder dit jaar, op 5 januari, de resultaten gepubliceerd van een groots onderzoek waarin nu ook duidelijk wordt dat er een duidelijk verband bestaat tussen het leven met hartproblemen en overgewicht.   Het onderzoek toont aan dat, vergeleken met mensen met een normaal gewicht, mensen met obesitas of overgewicht een opmerkelijk verhoogd risico hebben op chronische hart- en vaatziekten. Obesitas leidt tot een groot aantal levensjaren met hartziekten alsook een lagere levensverwachting. Het hebben van overgewicht daarentegen leidt niet tot een lagere levensverwachting, MAAR ook deze mensen leven wel gemiddeld vele jaren langer met een chronische hartziekte vergeleken dat mensen met een gezond gewicht.   De studie werd uitgevoerd bij ruim 190000 deelnemers met een aanvang leeftijd van 20 tot 79 jaar. Mannen hadden gemiddeld een leeftijd van 49 jaar, bij de vrouwen lag die op 59 jaar. Concreet kwam het volgende boven: Mannen met overgewicht krijgen gemiddeld 7,5 jaar eerder met hart- en vaatziekten te maken t.o.v. mannen met een gezond BMI. Bij vrouwen is het verschil iets kleiner, namelijk 7,1 jaar. Mensen met een gezond BMI leven gemiddeld 5,6jaar (man) en 2jaar (vrouw) langer dan mensen met obesitas. Bron: JAMA en NVD
Lees verder
Wist je dat al?
14-04-2018
Eén gram vet levert 9 kcal tegenover 4 kcal voor 1 gram koolhydraat. Daarom vervangen vele fabrikanten vetten door koolhydraten.
Lees verder
Zoetstoffen hebben geen negatief effect op diabetes en obesitas
02-06-2018
Volgens een in-vitro-onderzoek dat werd voorgesteld op het Experimental Biology-congres in San Diego (VS), spelen laagcalorische zoetstoffen een rol bij de ontwikkeling van zwaarlijvigheid en diabetes. De International Sweeteners Association (ISA) reageert en nuanceert de resultaten in het licht van duidelijk aangetoonde effecten bij de mens.   De studie van Hoffmann et al. (1) onderzocht de biochemische werking van glucose en laagcalorische zoetstoffen tijdens experimenten in cellen (in vitro) en bij dieren, maar levert geen bewijs dat laagcalorische zoetstoffen zwaarlijvigheid of diabetes bij mensen zouden bevorderen. Volgens de analyse van de ISA werd geen enkel gerapporteerd resultaat van deze experimentele studie ooit waargenomen of bevestigd in studies bij de mens. Bovendien werden in deze experimenten de cellen blootgesteld aan een zeer hoge concentratie van laagcalorische zoetstoffen, wat in reële omstandigheden niet voorkomt. Daarenboven is er weinig informatie beschikbaar over de methodologie en de resultaten van de studie, en werd ze niet gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift of gereviseerd door collega’s. Het is duidelijk dat de nodige omzichtigheid geboden is bij het interpreteren van de resultaten.   Studies bij de mens brengen zoetstoffen niet in diskrediet Integendeel, tal van klinische studies bij de mens hebben aangetoond dat laagcalorische zoetstoffen kunnen helpen om de calorie-inname, en dus ook het lichaamsgewicht, te verminderen als ze worden gebruikt om suiker te vervangen in het kader van een caloriearm dieet, en dat ze geen invloed hebben op het glucosegehalte in het bloed (2,3,4,5,6,7,8). In tegenstelling tot wat de studie van Hoffmann et al. beweert, kunnen laagcalorische zoetstoffen wel degelijk een belangrijk hulpmiddel zijn voor personen met diabetes (7,8).   Het gunstige effect van laagcalorische zoetstoffen bij de controle van de postprandiale glycemie wordt ook erkend in een gezondheidsclaim die is goedgekeurd in Europa (6). Volgens de ISA moeten de resultaten van deze experimentele studie dan ook in perspectief worden geplaatst met de conclusies van gecontroleerde studies bij de mens, die de draagwijdte van dergelijke beweringen sterk nuanceren. Op basis van de huidige kennis kunnen alle goedgekeurde laagcalorische zoetstoffen, met inbegrip van aspartaam en acesulfaam, helpen om de calorie- en suikerconsumptie te verminderen, en hebben ze geen enkele impact op het glucosegehalte in het bloed.     Bronnen (1) Hoffmann B et al., ‘The Influence of Sugar and Artificial Sweeteners on Vascular Health during the Onset and Progression of Diabetes’ (abstract), https://plan.core-apps.com/eb2018/event/3063c8bbfcff839c30a0263ac784eb7f – (2) Peters, J. C., & Beck, J. Low Calorie Sweetener (LCS) use and energy balance. Physiology & behavior, 2016; 164: 524-528 – (3) Rogers PJ. et al. Does low-energy sweetener consumption affect energy intake and body weight? A systematic review, including meta-analyses, of the evidence from human and animal studies. Int J Obes, 2016; 40(3): 381-94. – (4) Miller, P. E., & Perez, V. Low-calorie sweeteners and body weight and composition: a meta-analysis of randomized controlled trials and prospective cohort studies. Am J Clin Nutr 2014; 100(3): 765-777 – (5) Tucker, R. M., & Tan, S. Y.. Do non-nutritive sweeteners influence acute glucose homeostasis in humans? A systematic review. Physiol Behav 2017; 182: 17-26 – (6) EFSA Scientific opinion on the substantiation of health claims related to intense sweeteners. EFSA 2011 Journal 9: 2229 – (7) American Diabetes Association (ADA). 4. Lifestyle management: Standards of Medical Care in Diabetes – 2018. Diabetes Care 2018; 41(Suppl 1): S38-S50 – (8) Dyson, P. A., Twenefour, D., Breen, C., Duncan, A., Elvin, E., Goff, L., . . . Watson, K.. Diabetes UK evidence-based nutrition guidelines for the prevention and management of diabetes (2018). Diabet Med. 2018 May;35(5):541-547.
Lees verder
Verborgen suikers
18-06-2018
Een aantal courante levensmiddelen die we dagelijks eten, bevatten inderdaad (vrij veel) suiker of suikerderivaten. Dergelijk voedsel met verdoken natuurlijk zoetmiddel herkennen we vaak niet als bron van zoetigheid omdat suiker een smaak is waaraan we gewend zijn. Door onze eetcultuur zijn we allemaal in meerdere of mindere mate zoetekauwen geworden. Een zoete smaak vinden we van nature lekker. Daarom wordt er in de voedingsindustrie suiker of zoetmiddel aan een product toegevoegd om een (te) zure of bittere toets te vervagen. Vaak wordt suiker ook gebruikt om minder kwalitatieve of minder smaakvolle ingrediënten te maskeren. Maar zo’n toegevoegd snufje suiker hier en een verborgen snufje zoet daar zorgen er al snel voor dat je heel wat binnenkrijgt zonder dat je daar erg in hebt. Maximum 50 gram suiker per dag Het is inderdaad een feit. Ook al hebben we de beste bedoelingen, vaak eten we veel meer suiker dan we denken. Een koekje bij de koffie is een zoete zonde, maar een dot ketchup is dat ook - weliswaar in mindere mate - en daarvan zijn we ons niet bewust. Volgens het advies van de Hoge Gezondheidsraad mogen we maximum 50 gram suiker per dag eten (liefst 25 gram) en dat is een limiet die in een gewoon eetpatroon al vrij snel bereikt wordt. In veel gevallen wordt die grens ruim overschreden, ook al denkt de persoon in kwestie dat hij/zij gezond en tamelijk suikervrij eet. Dat heeft vooral te maken met producten die verborgen suikers bevatten. Pas zeker op met producten die vermelden dat ze ‘minder vet bevatten’. Vaak wordt ‘minder smeuïg’ gecompenseerd door extra suiker of een andere zoetstof toe te voegen. Omgekeerd geldt het ook: (industriële) producten die minder suiker bevatten, worden vaak gestoffeerd met extra vetten om de smaak aantrekkelijk te houden. Check altijd de voedingswaarde en het suikergehalte op het etiket of de verpakking. En denk eraan dat verborgen zoet niet alleen als ‘suiker’ aanwezig is. Alles wat eindigt op -ose of -siroop is meestal een vorm van suiker en dan zijn er natuurlijk ook nog honing en melasse.  Laat je ook niet misleiden door de termen ‘suikerarm’ of ‘natuurlijke suikers’. Een suikerarm product mag nog altijd 5 % suikers bevatten, en natuurlijke suikers zijn gemaakt op basis van fruitconcentraat maar dat zijn eveneens suikers. Belangrijke bronnen van verborgen suikers   1. Brood en ontbijtgranen Zelfs aan ons dagelijks brood wordt er een snufje suiker toegevoegd. Wit brood bevat gemiddeld 4,5 % suiker. Bruin en volkorenbrood doen het iets beter met respectievelijk 2,9 en 1,5 gram. Melk-, rozijnen- en suikerbrood bevatten uiteraard veel meer suiker, maar dat is geen verrassing.  Ook ontbijtgranen (muesli maar vooral cruesli), al dan niet volkoren of met fruit, kunnen best wat verborgen zoet bevatten. Ook de repen op basis daarvan. 2. Charcuterie Ook aan charcuterie (ham, salami, worst …) en knakworstjes wordt er vaak een zoete substantie toegevoegd, vooral als extra bewaarmiddel. Het gaat meestal wel om een kleine hoeveelheid glucosestroop of dextrose en die valt af te lezen van het etiket.   3. Ketchup en voorverpakte mayonaise Tomatenketchup wordt gemaakt op basis van tomaten en is in se dus gezond. In tegenstelling tot mayonaise bevat (curry)ketchup weinig vet en dus ook weinig calorieën, maar het is wel een suikerbommetje. Je mag er dus niet te veel van eten, tenzij je een suikervrije versie koopt.  100 gram ketchup levert slechts 100 à 150 kcal maar het bevat maar liefst 20 tot 30 gram suiker.  Zelfs aan mayonaise wordt er suiker toegevoegd. Gemiddeld 2,5 gram per 100 gram mayonaise, wat weliswaar veel minder is, maar het zegt alweer veel over onze smaakpreferenties. Veel sauzen - zo niet de meeste - die kant-en-klaar verkocht worden, bevatten suiker. Dat is het geval voor heel wat sauzen op basis van mayonaise (zoals bijvoorbeeld cocktailsaus en tartaarsaus) maar ook voor pastasauzen, woksauzen, tomatensauzen, zoetzure saus, balsamico(siroop) en sladressings. 4. Fruitsap Gekocht fruitsap bevat gemiddeld zo’n 10 % suiker. En zelfs als de verpakking vermeldt ‘zonder toegevoegde suikers’ of als je vers geperst fruitsap drinkt, moet je er rekening mee houden dat het fruitsap fructose bevat. Fructose of fruitsuiker is een enkelvoudige natuurlijke suiker die in fruit zit.  Als je hetzelfde fruit vers uit de hand eet (in ongeperste vorm) dan neem je ook de vezels van de vrucht op. Die zorgen ervoor dat de fructose minder snel door je lichaam worden opgenomen. In het geperste sap gaan die vezels verloren.  Pas ook op met de ‘gezonde smoothies’. Sommige bevatten meer suiker dan een blikje frisdrank. 5. Soep in blik of gecondenseerd soeppoeder uit zakjes Soep uit brik of blik of geconcentreerd soeppoeder waaraan je water moet toevoegen bevat veel zout, maar er wordt ook een beetje suiker toegevoegd om de smaak aan onze suikervoorliefde aan te passen. 6. Toastjes, crackers, borrelnootjes en chips Lichte toastjes en crackers bevatten eveneens wat suiker, maar dat geldt ook voor chips. Zelfs de ovengebakken chips die veel minder vet bevatten dan de gewone versie en daardoor ook veel gezonder ogen, krijgen een extra portie suiker toegevoegd om de smaak te compenseren. Ovengebakken chips bevatten zo’n 7 à 8 % suiker.   7. Groente uit blik Dat groente gezond is, weet iedereen. Groente uit blik of bokaal bevat iets minder vitamines dan de verse variant, maar biedt een prima alternatief voor vers op voorwaarde dat er geen suiker en ook niet te veel zout worden toegevoegd.  Na een onderzoek van de Nederlandse voedselwaakhond Foodwatch (*) dat een aantal conservenproducenten een slecht rapport opleverde, beslisten een aantal van die producenten in juni 2017 om niet langer suiker toe te voegen aan ingeblikte zomergroenten (doperwten, sperziebonen, wortels en maïs) en om de hoeveelheid zout met een kwart te verminderen. Dat gebeurde in samenspraak met de belangrijkste supermarktketens in Nederland. De koolsoorten vallen nog niet onder dat akkoord omdat de smaak van de consument nog te veel op zoet is afgestemd. Rodekool met appeltjes bevat met circa 12 % het meeste toegevoegde suiker (bv. HAK) en dat geldt ook voor een aantal Belgische merken (bv. Bonduelle).  (*) Foodwatch (www.foodwatch.org) is een Nederlandse non-profit organisatie die de consument wil informeren en de voedingsindustrie nauwgezet in de gaten houdt.  Maar niet alleen groente in blik worden extra gezoet, ook diepvriesgroente moet er vaak aan geloven. Je checkt dus best ook het suikergehalte van diepgevroren groente.  Gedroogd fruit of fruit uit blik kan eveneens veel suiker bevatten, maar dat is niet zo verrassend. 8. Platte kaas of (drink)yoghurt met (fruit)smaak Platte kaas en vooral yoghurt barst vaak van de suiker, vooral de light versie. Een flesje yakult (normal) bevat maar liefst 14 % suiker.    Zeg niet zo maar suiker tegen zoet   Er zijn zo’n 48 natuurlijke zoetmakers die (grotendeels) uit suiker bestaan. Alles wat eindigt op -ose of -siroop is meestal een vorm van suiker maar er zijn nog tal van andere verborgen vormen. Alle termen die voor suiker gebruikt worden vind je op de suikerpas van de Nederlandse Consumentenbond.   Bronnen: wwwgezondheidsnet.nl, CM Magazine, www.Trouw.nl, www.internubel.be, www.consumentenbond.nl, www.voedingscentrum.nl
Lees verder
Vergeet uw Vitamine D niet!
27-10-2018
Met het korter en donkerder worden van de dagen, wordt het weer moeilijker om Vitamine D uit uw omgeving op te nemen. Daarom is het raadzaam om nu te starten met een Vitamine D-kuur. Het lichaam maakt zelf vitamine D aan door zonlicht op de huid om te zetten. Daarnaast is vitamine D in beperkte mate aanwezig in vissoorten als haring, zalm en makreel en in roomboter, volle zuivel en vet vlees. De vitamines die we uit onze voeding halen, volstaan echter niet. En omdat er in de winter niet alleen minder zon is, maar we doorgaans ook minder buiten komen, is het in vele gevallen aangeraden om een supplement te nemen tijdens de herst- en wintermaanden.  Bron: De Morgen
Lees verder
Ongezond BMI kan je tot 4 jaar kosten
03-11-2018
Dat overgewicht slecht is voor de gezondheid mag niemand meer verbazen. Maar let op, want ondergewicht is net zo gevaarlijk. Een nieuwe studie, gepubliceerd in vakblad Lancet, plakt er zelfs een getal op: over- en ondergewicht kan je tot vier levensjaren kosten. Het rapport, een van de grootste van zijn soort, onderzocht de BMI (Body Mass Index) van twee miljoen Britten. Daarvoor vroegen ze doktersgegevens op van personen die reeds overleden. Het BMI wordt regelmatig door een arts gemeten waardoor die gegevens geregistreerd waren. Uit de resultaten bleek dat personen aan de top en de bodem van de index een beduidend korter leven leiden. De BMI De Body Mass Index drukt de verhouding tussen je gewicht en lengte uit. Hoe groter je bent, hoe meer je natuurlijk mag wegen. De formule gaat als volgt: gewicht (kilogram)/ lengte (meter) x lengte (meter). Idealiter ligt de uitkomst van die formule tussen 18,5 en 25. De meeste artsen maken nog steeds gebruik van die BMI om te bepalen of iemand ondergewicht heeft of obees is, en om zo gezondheidsadviezen te geven. En die gezondheidsadviezen blijken gegrond te zijn, want uit het onderzoek blijkt dat personen met onder- of overgewicht drie tot vier jaar minder lang leven. Vrouwen met ondergewicht leven bovendien nog iets minder lang (viereneenhalf jaar) dan mannen met ondergewicht. Let wel dat het lagere lichaamsgewicht een symptoom kan zijn van een ziekte waaraan de persoon vervolgens overleed. “Maar voor de meeste doodsoorzaken geldt: hoe verder de BMI afwijkt van het gezonde gemiddelde, hoe groter de kans op een verhoogd sterfterisico”, aldus de onderzoekers.  bron: hln.be
Lees verder
Voordelen van gemberthee
16-02-2019
Wist je dat gember(thee) je immuunsysteem versterkt en je spijsvertering verzacht? Mooie redenen dus om onze gemberthee een keertje te proberen! Je vindt hem hier!
Lees verder
Slaaptekort?
16-02-2019
Ben je een slechte slaper?  Wordt je 's ochtends al moe wakker nog voor je aan je drukke dag moet beginnen? Dan heb je mogelijks enkele belangrijke stoffen te kort in je bloed. Een tekort aan ijzer, essentiële vetzuren of vitaminen B3 en B6 is namelijk niet bevorderlijk voor een goede nachtrust. Reserves aanvullen? Probeer dan zeker eens onze Phar-Mi-Lan ijzersiroop met vitamine C, B6 en foliumzuur.
Lees verder
8 korte activiteiten die je gezondheid zullen boosten
13-03-2019
Drink voldoende water De gezondheidsaanbevelingen zijn om dagelijks anderhalve liter of zes grote glazen (plat of bruisend) water drinken. Veel mensen vergeten het of vinden het een opgave. Heb je er ook moeite mee om zo’n hoeveelheid naar binnen te kappen, drink dan een extra kop koffie of thee zonder suiker, of bouillon of soep met zo weinig mogelijk zout.  Als je elke dag af en toe een minuutje de tijd neemt om een glas water in te schenken en uit te drinken, kom je gemakkelijk aan de hoeveelheid die je lichaam nodig heeft.  Eet elke dag omega-3-vetten Het hoeft niet altijd kaas of vlees te zijn bij de boterham. Haring, zalm, makreel, sardines, forel of tonijn (al dan niet uit blik) zijn ideaal als lunch, zowel bij brood als in een slaatje. En het vraagt niet meer dan een minuut werk om ze uit de verpakking of het blikje te halen. Geen zin in vis bij de lunch of het avondmaal? Eet dan een handje noten of een eitje, dat zijn eveneens goede bronnen van omega-3.   Eet een stuk groente als tussendoortje Er zijn heel wat mensen die de aanbevolen hoeveelheid groente per dag niet halen. 300 gram lijkt op het eerste gezicht misschien veel, maar heb je er al eens aan gedacht om een- of tweemaal per dag een stuk groente als tussendoortje te eten? Grijp naar een wortel, hap in een tomaat of snoep van lekkere radijsjes. Het duurt maar een minuutje en je gezondheid vaart er wel bij. Als je daarnaast nog voldoende groente op je bord en tussen je boterhammen legt, of als je dagelijks soep of een groentesapje drinkt, is het een fluitje van een cent om 300 gram groente per dag naar binnen te werken.  Loop regelmatig eens rond Een Vlaamse volwassen man zit gemiddeld 8,7 uur per dag, de slaapuren niet meegerekend. De gemiddelde Vlaamse vrouw scoort ietsje beter, maar is toch nog altijd 8,1 uur aan stoel (of sofa) gekluisterd. Bij 65-plussers wordt het nog erger. En bij mensen onder de 65 is dat vooral werktijd want Vlamingen met een ‘zittende job’ brengen maar liefst 70 % van hun werkuren op de bureaustoel of in de auto door. Volgens onderzoek via zitmeters nemen ze gemiddeld slechts vier keer per dag de tijd om de benen even te strekken. Wie een ‘kantoorbaan’ heeft of veel uren in de auto/vrachtwagen doorbrengt, en we zijn helaas met velen die in deze categorie thuishoren, doet er goed aan om elk half uur een minuut rond te lopen en de benen te strekken. Dat is al voldoende om je bloedsomloop goed op gang te houden.  Train je spieren Een goede work-out die in één minuut tijd al heel veel resultaat oplevert, is ‘de plank’. Niet de strijkplank, maar de oefening waarmee je je tonus een goede onderhoudsbeurt geeft. Het ziet er vrij eenvoudig uit, maar je traint er bijna al je lichaamsspieren mee. Adem een paar keer diep en bewust We worden allemaal wel eens overspoeld door stress of emoties. Zelfs wie niet geconfronteerd wordt met ernstige problemen rond gezondheid, relatie of kinderen, kan gebukt gaan onder de dagdagelijkse kleine zorgen of bekommernissen die gerelateerd zijn aan werk of familie.  Als je dagelijks een paar keer een bewuste adempauze neemt, heeft dat een positieve invloed op je stressniveau. Zet je gedachten op nul en neem een minuut de tijd om diep en rustig te ademen.  Maak voldoende tijd voor een gemeende kus of een knuffel Bij elk affectief huidcontact maakt ons lichaam oxytocine vrij, dat is een hormoon dat zorgt voor een gevoel van geluk, tevredenheid en verbondenheid.  Een vriendschappelijke kus of knuffel duurt zelfs maar een paar seconden en het is eveneens een prima remedie om stress te helpen verminderen. Heb je geen partner of kind om te kussen, of à la limite geen huisdier dat je kunt knuffelen, maak er dan de gewoonte van om je goede vriend(inn)en een stevige ‘hug’ te geven. Of laat je regelmatig eens masseren, dat geeft ook een oxytocine boost. Poets je tanden een uur na het avondeten Sluit je laatste maaltijd af met het poetsen van je tanden als een ritueel. Het duurt maar een minuut en het is het signaal voor je lichaam dat er vanaf dat moment voor de rest van de avond niet meer wordt gesnackt of gesnoept.  Het is wel belangrijk dat je na het eten een uur wacht vooraleer je je tandenborstel bovenhaalt. Zuren in de voeding tasten het tandglazuur aan en als je ze meteen gaat poetsen wordt de inwerking van het zuur nog versterkt. Drink na het avondmaal wat water om die zuren weg te spoelen, dat geldt trouwens voor elke maaltijd.  Bronnen www.gezondheidsnet.nl www.cm.be www.gezondleven.be www.uzleuven.be www.gezondheid.be
Lees verder
Frisdrank verhoogt risico op hart- en vaatziekten en sterfte
27-03-2019
Sterkte relatie met hart- en vaatziekten Een dagelijkse consumptie van 1-2 glazen suikerhoudende frisdrank gaat gepaard met een 14 procent hoger risico op vroegtijdige sterfte. Bij een consumptie van meer dan 2 glazen per dag is het risico met 21 procent verhoogd. Er is een sterke relatie gevonden tussen frisdrankconsumptie en sterfte aan hart- en vaatziekten. Dat risico is maar liefst 31 procent hoger bij een consumptie vanaf 2 glazen per dag. Elk extra glas verhoogt het risico op sterfte aan hart- en vaatziekten met nog eens 10 procent. Er is geen statistisch significante relatie gevonden tussen frisdrankconsumptie en kanker. Eerder was al een relatie aangetoond tussen frisdrankconsumptie en een verhoogd risico op overgewicht en diabetes type 2. Naar de relatie met sterfte was tot op heden veel minder onderzoek uitgevoerd. Hoge consumptie van suikervrije frisdrank afgeraden In het onderzoek is ook gekeken naar de consumptie van suikervrije frisdrank met zoetstoffen. Alleen bij vrouwen die dagelijks meer dan 4 glazen frisdrank met zoetstoffen consumeren is een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en sterfte gevonden. Bij mannen niet. De onderzoekers hebben hier geen goede verklaring voor. Volgens de onderzoekers kunnen suikervrije frisdranken gebruikt worden om gewone frisdrank te vervangen, maar een hoge consumptie van suikervrije frisdrank raden ze af vanwege het gevonden risico bij vrouwen. Beter is het om frisdrank te vervangen door water. Alternatief gezocht? Bij Protiweb vindt u heerlijke smaakpoeders om uw water van een frisse of zoete toets te voorzien, zodat u toch met veel smaak voldoende drinkt. En dat uiteraard zonder suikers! Bron: Harvard T.H. Chan School of Public Health
Lees verder
Eten zonder gluten
30-03-2019
Glutenvrije voeding als trend Gluten zijn eiwitten die vooral in granen voorkomen en op zich eigenlijk niet onmisbaar zijn.  Maar wie producten op basis van onder andere tarwe, rogge, spelt en gerst (zoals bijvoorbeeld volkorenbrood) in zijn menu schrapt, mist meteen een aantal heel belangrijke voedingsstoffen! We denken aan vezels, vitamine B1 en B2, en mineralen zoals magnesium, ijzer en zink. Die moeten dan uiteraard via andere bronnen worden opgenomen, maar dat gebeurt niet altijd in voldoende mate. Glutenvrij eten is een trend die kwam overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar wordt het vooral door een aantal celebs de hemel ingeprezen. Zij zijn ervan overtuigd dat ze slanker en gezonder worden (of blijven) door gluten uit hun voeding te schrappen. Ondertussen draait ook bij ons de glutenvrije industrie op volle toeren: in de grote supermarkten wordt er vaak een volledig rek voor glutenvrije producten gereserveerd en sommige bakkers verkopen glutenvrij brood als ‘zoete broodjes’.   Toch bestaan er nauwelijks wetenschappelijke bewijzen dat gluten nefast zijn voor de gezondheid, tenzij voor wie coeliakie heeft. Volgens een aantal wetenschappers kan een glutenvrij dieet zonder medische noodzaak en zonder goede begeleiding op termijn zelfs de gezondheid schaden. Glutenvrije producten bevatten vaak meer vet, suiker en zout dan het ‘gewone’ product waarvoor ze een surrogaat zijn en ze zijn een pak duurder. Eten zonder gluten is een noodzaak voor wie aan coeliakie lijdt Wie lijdt aan coeliakie of glutenintolerantie - een chronische auto-immuunziekte - verdraagt écht geen gluten. Bij die personen beschadigen gluten de darmvlokken in de dunne darm waardoor die niet meer behoorlijk kan functioneren. Zelfs een minuscule hoeveelheid, zoals bijvoorbeeld een broodkruimel, kan al voor problemen zorgen. Een glutenvrij product (bijvoorbeeld een snijplank) kan eveneens een stoorzender zijn wanneer het in contact is gekomen met een product dat wel gluten bevat (bijvoorbeeld een brood) en zodoende werd ‘besmet’. Dat is ook het geval voor havermout, van nature glutenvrij, dat tijdens het oogsten met tarwe of rogge in aanraking kwam. Helaas is coeliakie een ziekte die in opmars is en die ook bij kinderen steeds vaker voorkomt. In de meeste Europese landen is dat één op de honderd kinderen. Omdat de symptomen zo uiteenlopend zijn, ook qua intensiteit, wordt het vaak niet meteen gediagnosticeerd.  Bakken zonder gluten Voor coeliakielijders is het niet altijd evident om producten te vinden die compatibel zijn met hun spijsverteringstelsel. Gluten zitten nu eenmaal niet alleen in brood, pasta, koekjes en gebak. Alles wat tarwezetmeel bevat - en dat zijn naar schatting zo’n ruime 80% van de producten die in een supermarkt te koop zijn - is evenmin glutenvrij.  Gelukkig zijn er heel wat alternatieven beschikbaar waarvan coeliakielijders geen last krijgen en waarmee ze zelf aan de slag kunnen gaan om iets lekkers te maken.  Ook mensen met het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) hebben er vaak baat bij als ze gluten uit hun menu schrappen.   bron: gezondheid.be
Lees verder
Bewust boodschappen doen
25-05-2019
1. Bereid je voor Veel van onze eetkeuzes maken we onbewust. Iets ruikt lekker, dus hup, het belandt in je boodschappenmandje. Maar ook kleur en de positie in het schrap bepalen je ‘graai-gedrag’. Om je impulsen onder controle te krijgen, is het zaak om zo veel mogelijk gezonds in huis te halen en al die zoete, zoute en calorierijke producten zo veel mogelijk te laten staan. Dus ga beslagen ten ijs: zorg dat je met een goedgevulde maag de supermarkt binnenstapt, maak een boodschappenlijst van wat je nodig hebt en koop het liefst niet te veel extra’s. Doe ook wat vooronderzoek: vergroot je voedingskennis en je kookkunde. Wist je bijvoorbeeld dat het paneerlaagje rondom vis of vlees als een soort spons werkt? Tijdens het bakken absorbeert dat al het vet en dat wil je niet binnenkrijgen als je wat slanker wilt worden. 2. Wat is gezond? De producten die het beste voor de lijn zijn, zitten niet in een verpakking. Ze zijn knettervers. En je vindt ze dus ook bij – juist ja, de groente- en fruitafdeling. Hier kun je je naar hartenlust uitleven. Schroom ook niet om wat paddenstoelen in je mandje te laden. Die zitten lekker vol vezels en vezels zijn onwijs belangrijk voor je spijsvertering. Als je spijsvertering op volle toeren draait, val je makkelijker vanzelf af. Vergroot je groente-intake door er veel meer van te kopen dan je voorheen deed. En vergeet ook niet lekkere verse kruiden in te slaan. Goed voor lijn en vooral zo onwijs lekker. Verder is het goed om te weten dat op gezonde producten meestal niet staat dat ze gezond zijn. Dus hoe meer er geschreeuwd wordt op de verpakking dat dit product echt gezond, lekker slank, suikervrij of weinig vet bevat, hoe meer je het moet wantrouwen. 3. Vet versus light Vet is jarenlang taboe geweest binnen elke dieet. Maar voortschrijdend inzicht leert dat je van light-producten echt niet lichter wordt. Vet als voedingsmiddel kruipt langzaam uit het verdomhoekje. Zelfs als je wat kilo’s kwijt wil, is het niet handig om gezonde vetten uit noten, zaden en plantaardige olie uit je eetpatroon te bannen. Vet geeft je namelijk een langdurig verzadigd gevoel en voorkomt zo snackattacks. Daarbij is een beetje vet belangrijk om de spijsvertering gaande te houden. Uiteraard hebben we het hier niet over verzadigde vetten, die bijvoorbeeld in koekjes of chips zitten. Maar wat olijfolie over de pastasaus is wel een aanrader. Hoe zit dat dan met volvette zuivel? Daar zijn de deskundigen het niet over eens. Als je bijvoorbeeld minder brood wil eten en de dag start met kwark of yoghurt, dan kan de volvette variant voorkomen dat je snel weer honger krijgt. Soms moet je even voor jezelf nagaan wat in jouw geval wijsheid is. Kaas is behalve vet, ook erg zout. Die combi is niet heel fijn als je wilt afvallen. Hoe jonger de kaas, hoe minder vet erin zit. Daarom hebben die jonkies onze voorkeur. 4. Ga voor puur en onbewerkt Soms wil je makkelijk doen, dat is als het op eten aankomt een valkuil. Een fles saus uit het schap belandt dan algauw in je karretje, terwijl je eigen gemaakte knoflooksaus met yoghurt toch echt vele malen gezonder, slanker en lekkerder is. Aan bijna alles wat in pot of pak zit, is meer zout, vet of suiker toegevoegd dan je op het eerste gezicht zou denken. Neem nou spinazie. Op een luie winterse dag ben je misschien geneigd om het vriesvak te plunderen. Maar let op welke variant je kiest. Spinazie à la crème bevat doorgaans vijf keer zo veel calorieën als gewone diepvriesspinazie. Ook groente uit pot zijn doorgaans zouter en/of suikerrijker. Gelukkig zijn producenten hard aan te werk om steeds minder zout en suiker aan voedingsmiddelen toe te voegen. Maar wie wil afslanken, kookt toch het liefst zo veel mogelijk zelf met verse, onbewerkte ingrediënten. Als je eens een dagje makkelijk wil doen, maak dan een omelet met veel groente. Dat duurt net zo lang als het opwarmen van een kant-en-klaar maaltijd. 5. Vlees of vega? Als je vegetarisch eet en daarbij jezelf niet overlaadt met kaas, dan ben je over het algemeen altijd slanker uit dan liefhebbers van spareribs, burgers en koteletten. Bonen vormen de basis van de gezonde vegetarische keuken en die bonen horen eigenlijk ook thuis in het eetpatroon van vleeseters. Bonen zijn kanjers. Barstensvol vezels (spijsvertering!) en eiwitten, die je spieren goed kunnen gebruiken. Advies is dus in ieder geval om minder vlees in je boodschappenmandje te mikken. Dat is ook beter voor milieu. Voor de lijn is gevogelte zoals kip, kalkoen en eend beter. Qua gezondheid moet je sowieso bewerkt vlees laten staan. Burgers, vleeswaren en worst: het is niet alleen veel te vet, er zitten vaak ook stoffen in die mogelijk darmkanker kunnen veroorzaken. Vleesvervangers zijn niet altijd de beste optie als je voor een maatje minder gaat. Dat zijn helaas nogal eens zoutbommen. Vis daarentegen is over het algemeen stukken magerder vlees, niet zout en wel heel erg belangrijk voor je gezondheid. Mocht je geen vis lusten of overtuigd vegetariër zijn? Denk dan eens aan zeewier. 6. Drink, drank, gedronken Water, thee en koffie: dat zijn de drie drankjes die afslankers op hun menukaart mogen zetten. Niets meer en niets minder. Frisdrank is enorm suikerrijk en tot de frisdranken worden ook sappen gerekend. Ja, ook sinaasappel- of appelsap. Zelfs smoothies uit de supermarkt zijn nogal eens calorierijk. Bovendien is het beter om voor producten te kiezen waarop je stevig moet kauwen. Dat verzadigt beter. Dan alcohol: wie elke dag wijn of bier drinkt, doet er goed aan zijn alcoholconsumptie flink terug te schroeven. Van alcohol krijg je namelijk trek en ben je minder in controle over je eigen eetlust. De kans dat je gaat snaaien en graaien is dan groter. 7. Koolhydraten: de brooddiscussie Wel of geen koolhydraten: de deskundigen zijn het er niet over eens wat nu het beste is. Wie geen brood meer eet en ook andere graanproducten schrapt, zal ongetwijfeld afvallen. Maar koolhydraatarm eten is ook een hele toer en er zijn verschillende deskundigen die zich zorgen maken of dit op den duur nou wel zo gezond is. Feit is dat meer variatie aanbrengen in je eetpatroon heel gezond en lekker is. Minder brood eten en ontbijten met kwark en lunchen met soep of salade (vers en zelfgemaakt uiteraard) is voor de afvallers onder ons echt een aanrader. Als je je Hollandse boterham niet wilt of kunt missen, kies dan in ieder geval voor volkoren. Die volle granen leveren je mooie voedingstoffen op (vezels!). Ook voor pasta en rijst kun je beter voor vol gaan, dus zilvervliesrijst of volkorenpasta. Vind je dat niet lekker? Probeer dan is courgettini in plaats van spaghetti of bloemkoolrijst in plaats van gewone witte rijst. Bron: lekkergezond.nl
Lees verder
Overgewicht vergroot kans op zwangerschapscomplicaties
05-06-2019
Vrouwen die kampen met overgewicht of obesitas als zij zwanger worden, hebben een veel grotere kans op complicaties tijdens de zwangerschap en bij de geboorte van het kind, dan vrouwen met een gezond gewicht. Een grote gewichtstoename tijdens de zwangerschap heeft daarentegen veel minder invloed op complicaties dan eerder gedacht. Dat zijn de voornaamste conclusies uit een meta-analyse van 25 bevolkingsonderzoeken onder in totaal meer dan 196.000 zwangere vrouwen. Complicaties In het onderzoek is gekeken naar veel voorkomende complicaties: zwangerschapsvergiftiging, hypertensie, zwangerschapsdiabetes, vroeggeboorte, een keizersnede en een te klein of een te groot kind bij geboorte. Zwangerschapscomplicaties traden op bij 34 procent van de vrouwen, die met een normaal gewicht zwanger werden. Bij vrouwen met ernstige obesitas (BMI >40) kwamen de complicaties voor bij ruim 60 procent. Van de vrouwen met zeer ernstige obesitas bij aanvang én een flinke gewichtstoename tijdens de zwangerschap, had maar liefst 94 procent zwangerschapscomplicaties. Optimale gewichtstoename De invloed van de gewichtstoename tijdens de zwangerschap blijkt minder hoog dan gedacht. Een te hoge gewichtstoename verklaart in de studie maar zo’n 10 tot 20 procent van de variatie van de zwangerschapscomplicaties. Wat een optimale gewichtstoename is, blijkt in de studie afhankelijk van het gewicht bij aanvang van de zwangerschap: BMI <18,5: 14-16 kg BMI 18,5-25: 10-18 kg BMI 25-30: 2-16 kg BMI 30-35: 2-6 kg BMI 35-40: 0-4 kg BMI >40: 0-6 kg De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in JAMA.
Lees verder
Waarom bevroren fruit en groenten vaak beter zijn dan verse
08-06-2019
Bij het proteïnedieet zijn verse groenten en fruit, maar ook bevroren exemplaren toegestaan. Alles uit blik of bokaal wordt toch even geschrapt. Waarom is bevroren eigenlijk wel oké? Onderzoek heeft uitgewezen dat diepvriesfruit en -groenten net zoveel vitaminen - en soms zelfs meer - bevatten als verse. “Als je kijkt naar de manieren waarop je voeding kan conserveren is bevriezen een van de beste om voedingsstoffen te bewaren”, vertelt auteur van de studie en culinaire wetenschapper Ali Bouzari. “Als je je geen verse groenten en fruit kan veroorloven of er een slechte toegang tot hebt, is het belangrijk om te weten dat de bevroren variant een even goed alternatief is.”   “Afgezien van het behoud van vitamines, is invriezen ook de beste manier om heilzame plantaardige stoffen die helpen te beschermen tegen ziektes te behouden”, vertelt Mary Ann Lila, directeur van het Plants for Human Health Institute.   Volgens plantenfysioloog Gene Lester zijn diepvriesproducten vooral interessant als je weet dat je je fruit en groenten niet binnen de dag of twee dagen gaat opeten. “Bevroren fruit wordt geplukt als de rijpheid piekt waarna het snel ingevroren en verpakt wordt onder een stikstofatmosfeer. De blootstelling van groenten en fruit aan stikstof helpt om voedingsstoffen te behouden die normaal afgebroken worden door zuurstof. Groenten worden dan weer voor het bevriezen geblancheerd in water tussen de 32 en 35 °C. Daardoor worden de enzymen die zorgen voor verkleuring vernietigd.” Bron: Het laatste Nieuws
Lees verder
Wiebel tegen de kilo’s
07-08-2019
Soms kun je je verbranding al verbeteren door kleine veranderingen in je leven door te voeren. Wiebelen bijvoorbeeld kan helpen om af te vallen. Dus praat met je handen, wiebel met je benen, span je bilspieren aan, knijp eens in een stressbal, speel met je pen. Mensen die bewegelijk zijn, zijn over het algemeen slanker dan gemiddeld. Je hoeft dus niet per se naar de sportschool om af te vallen, soms is ‘gewoon niet stilzitten’ al een stap in de goede richting. Zeker als je dat combineert met minder suikers en ongezonde vetten te eten en een beter slaappatroon. Bron: gezondnu.nl
Lees verder

Archief

Tags

Waarom Protiweb?

Gegarandeerd de goedkoopste
Wij werken dagelijks aan onze prijzen om altijd de goedkoopste te zijn. Bovendien hebben wij tal van promoties!
Snel resultaat
Door de verlaagde koolhydraat- en vetwaarden verliest u snel vet zonder verlies van spieren. Gemakkelijk afslanken op een gezonde basis!
Ruimste keuze producten
Meer dan 650 kwaliteitsvolle maaltijden en snacks zorgen voor de nodige variatie. Ontdek snel wat uw persoonlijke favorieten zijn.
Snelle & betrouwbare levering
Levering 1 tot 2 werkdagen na uw betaling via onze vaste partner bpost. De levering is bovendien gratis vanaf een bestelling vanaf € 50.
Zeg suiker vaarwel
Naast proteïnerijke producten, bieden we ook suikervrije snacks, sauzen, beleg en meer aan. Zo ondersteunen we iedereen die bewust voor gezondheid kiest.
Onze partners
Over Protiweb

Bij Protiweb kunt u terecht voor een ruim aanbod aan proteïneproducten aan de laagste prijs.